Tonhalas spenóttorta

Hozzávalók:
450g Fagyasztott paraj
300ml rizstejszín
400g gluténmentes orsó tészta
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma

Bors
5 tojás
1 tonhal konzerv
Elkészítése:
A tésztát sós vízben a hagyományos módon kifőzzük.
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az előzőleg felengedett spenótot. Fűszerezzük és hozzákeverjük a tonhalat is. Felengedjük a rizstejszínnel és készre főzzük.
A tésztával ősszekeverjük és kivajazott csatos tortaformába simítjuk. A tetejére egy kanál segítségével fészkeket készítünk, amibe óvatosan egy-egy tojást ütünk.
Meleg sütőben megsütjük. Akkor jó ha a tojás tükörtojás keménységükre sült a tetején.
Jó étvágyat! ☺

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

gombás ragu, krémes polentával és pirított kellel

Azt élvezem legjobban a vegán étkezésben, hogy az ízek kavalkádja az ételekben szinte határtalan. Soha életemben ilyen változatosan nem et...