Mandulatejes jegeskávé

Akik ismernek, tudják, kávéfüggő vagyok. Komoly fejtörés okozott a tejmentes étrend kezdetén, hogy hogyan fogok ezentúl igazán finom haboskávét főzni, és bevallom sokáig nem is sikerült. Egy jó ideig inkább feketén ittuk a kávét, mert azt hittem növényi tejjel nem lehet igazan jó eredményt elérni. Eddig. ☺
Hozzávalók adagonként:
1 adag főzött fekete kávé
Édesítő ízlés szerint (én 1 kk. negyedannyit használtam)
2dl édesítetlen mandulatej
2-3 jégkocka
És most a nem túl bonyolult elkészítés:
Minden hozzávalót a turmixgép kelyhébe öntünk és magas fordulaton habosra turmixoljuk (kb. fél perc)
Pohárba öntjük és hidegen fogyasztjuk.
Jó étvágyat!☺



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

gombás ragu, krémes polentával és pirított kellel

Azt élvezem legjobban a vegán étkezésben, hogy az ízek kavalkádja az ételekben szinte határtalan. Soha életemben ilyen változatosan nem et...