Tojásos nokedli salátával

Egy egyszerű, olcsó tavaszi fogás, ami gyorsan elkészül, így tökéletes hétköznapi ebéd.
Hozzávalók:
20dkg zabliszt/teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
6 tojás
1 kiskanál só
Kb. 1dl víz
1fej saláta
1kk. só
2ek. almaecet
1ek. eritrit
A 3 tojást a sóval, vízzel összekeverjük, majd hozzá öntjük a lisztet és az egészet simára keverjük. Nem túl folyós tésztát kell kapjunk. Ha nagyon híg a tészta, szétmennek a nokedlik főzés közben.
Galuskaszaggatóval a tésztát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és egy-két percig főzzük, majd leszűrjük.
Egy edénybe kevés kókusz zsírt melegítünk és a nokedlit átforgatjuk benne. A maradék 3 tojást kevés sóval, borssal kicsit felverjük és a nokedlire öntjük. Készre sütjük.
A salátához az öntet hozzávalóit összekeverjük  majd a meg mosott, leveleire szedett salátát megforgatjuk benne. A tojásos nokedlivel találjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

gombás ragu, krémes polentával és pirított kellel

Azt élvezem legjobban a vegán étkezésben, hogy az ízek kavalkádja az ételekben szinte határtalan. Soha életemben ilyen változatosan nem et...