Zöldséges rakott hal édesburgonya pürével

Ismét egy gyors, egyszerű és egészséges recept, ami nem mellesleg nagyon finom.
Hozzávalók:
6 szelet tengeri halfilé
Fél citrom leve
Fűszerész halak fűszersó
450 g brokkoli mix zöldségkeverék
2dl édesítetlen növényi tej
1 tk. tápióka keményítő
Só, bors
10 dkg reszelt gouda
4-5 db édesburgonya
Só, bors, őrölt szerecsendió
Kevés édesítetlen növényi tej
Elkészítés:
Az édesburgonyát sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomóval áttörjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és kevés növényi tejjel krémesre keverjük.
Az előzőleg felengedett halszeleteket egy kiolajozott tepsire fektetjük fűszerezzük, citromlével meglocsoljuk. A szintén felengedett zöldségkeveréket(ízlés szerint variálhatóak a zöldségek, az enyém brokkoli, karfiol és répa keverék volt) ráterítjük. a növényi tejet felmelegítjük és a tápióka keményítőt elkeverjük benne. Sózzuk (vegyük figyelembe hogy a halra használt fűszerkeverékbenis van só), borsozzuk és a halra öntjük. Reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

gombás ragu, krémes polentával és pirított kellel

Azt élvezem legjobban a vegán étkezésben, hogy az ízek kavalkádja az ételekben szinte határtalan. Soha életemben ilyen változatosan nem et...