Egyik nagy kedvencem a zabkása. Tele van minden jóval, kedvem szerint variálhatom és gyorsan kész van. Főleg az éjszakai verzióját kedvelem, este 10 perc alatt összedobom, beteszem a hűtőbe, reggel pedig csak felkapom és viszem magammal. És a zab is kellemesen roppanós marad.
Hozzávalók:
70g gluténmentes zabpehely
1 ek. chia mag
4 szem medjool datolya
200 ml növényi tej
1 kk. fahéj
1 nagy marék fagyasztott áfonya
1 ek. durvára őrölt pirított mogyoró Elkészítés:
A datolyákat villával szétnyomkodjuk. A zabpelyhet a fahéjjal és a chia maggal összekeverjük.
A datolyát egy csatos üvegbe tesszük, a tetejére öntjük a zabpelyhes keveréket. Ráöntjük a 2dl növényi tejet, villával összekeverjük.
Rászórjuk a fagyasztott áfonyát és a mogyorót és mehet a hűtőbe.
Hozzávalók:
70g gluténmentes zabpehely
1 ek. chia mag
4 szem medjool datolya
200 ml növényi tej
1 kk. fahéj
1 nagy marék fagyasztott áfonya
1 ek. durvára őrölt pirított mogyoró Elkészítés:
A datolyákat villával szétnyomkodjuk. A zabpelyhet a fahéjjal és a chia maggal összekeverjük.
A datolyát egy csatos üvegbe tesszük, a tetejére öntjük a zabpelyhes keveréket. Ráöntjük a 2dl növényi tejet, villával összekeverjük.
Rászórjuk a fagyasztott áfonyát és a mogyorót és mehet a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése