A csicseriborsó nálam örök kedvenc. Gyakran készítek humuszt, de szívesen használom hús helyett fasírtban és egytálételekben is.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 nagy konzerv csicseriborsó
3 gerezd fokhagyma
Só
1 tk. fahéj
1 konzerv darabolt paradicsom
1 dl sűrített paradicsom
2db nagyobb padlizsán
20 dkg reszelt sajt
A besamelhez:
5dkg rizsliszt
5dkg kókuszolaj
5dl rizstej
Őrölt szerecsendió
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 nagy konzerv csicseriborsó
3 gerezd fokhagyma
Só
1 tk. fahéj
1 konzerv darabolt paradicsom
1 dl sűrített paradicsom
2db nagyobb padlizsán
20 dkg reszelt sajt
A besamelhez:
5dkg rizsliszt
5dkg kókuszolaj
5dl rizstej
Őrölt szerecsendió
A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a csicseriborsót. Sózzuk és belekeverjük a fahéjat is. Hozzáöntjük a paradicsom konzervet és a sűrített paradicsomot, pár percig rotyogtatjuk.
A padlizsánt felszeleteljük, sózzuk és felforrósított serpenyőben kevés olajon a szeleteket megpirítjuk.
Olajjal kikent serpenyőbe rétegezzük a paradicsomos csicseriborsóval, a tetejére padlizsán kerüljön.
A besamelhez a lisztet a zsíron megpirítjuk majd a tejjel felöntjük és sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Sűrűre főzzük.
Ráöntjük a padlizsánra, reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben megsütjük.
A padlizsánt felszeleteljük, sózzuk és felforrósított serpenyőben kevés olajon a szeleteket megpirítjuk.
Olajjal kikent serpenyőbe rétegezzük a paradicsomos csicseriborsóval, a tetejére padlizsán kerüljön.
A besamelhez a lisztet a zsíron megpirítjuk majd a tejjel felöntjük és sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Sűrűre főzzük.
Ráöntjük a padlizsánra, reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése