Burgonyakrémleves kelkáposztával és baconnel

Itt az ősz és a hirtelen jött hidegben jól esik az ember lányának egy tányér meleg, tartalmas leves. Nem vagyok egy leveses, de ha főzők, akkor az általában krémleves.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
50dkg burgonya
20 dkg bacon
1 kisebb fej kelkáposzta
Só, bors, őrölt kömény
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk rádobjuk a kockákra vágott burgonyát sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és kis lángon puhára főzzük. 
A bacont kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk rádobjuk a laskára vágott kelkáposztát és sóval, borssal, köménnyel megszórjuk. Kissé megpirítjuk.
Ha a krumpli megfőtt, botmixerrel pürésítjük.
Belekeverjük a kelkáposztát és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!☺

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

gombás ragu, krémes polentával és pirított kellel

Azt élvezem legjobban a vegán étkezésben, hogy az ízek kavalkádja az ételekben szinte határtalan. Soha életemben ilyen változatosan nem et...