Paradicsomos csicseriborsós curry, spenótos rizzsel és rántott csirkemellel (Tej- és gluténmentes)

Amolyan gyors vasárnapi ebéd, ha az ember lányának nincs kedve egész délelőtt a konyhában állni, ilyen szép időben.
Szeretem ezt a curryt, mert gyorsan elkészíthető, egyszerű és sokféleképpen lehet variálni. Hétköznapokon akár magában is megállja a helyét rizzsel vagy más körettel.
Hozzávalók:
A rántott húshoz:
Kb. fél kg csirkemell
Só, bors
2-3 tojás
Kukoricaliszt
Kukorica prézli
A rizshez:
Kb. 20dkg jázmin rizs
Kb. 15dkg paraj
Só, bors, 1 ek. kókuszzsír
A curryhez:
2 nagyobb fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
20dkg vagy 1 konzerv csicseriborsó
1 konzerv hámozott paradicsom
Só, bors,
1 tk. csilipehely,
1 ek. curry fűszerkeverék
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A lisztben, tojásban, panírban megforgatjuk, majd forró kókuszolajban megsütjük.
A rizs a hagyományos módon kifőzzük és félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk és a zsiradékon üvegesre pároljuk, rádobjuk az előzőleg felengedett vagy ha épp szezonja van, friss spenótot, fűszerezzük és készre pároljuk.
A curryhez a csicseriborsót ha nem konzervből készítjük előző este vízbe áztatjuk.
A 2 fej hagymát vékony csíkokra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a curryt picit pirítjuk, majd rázúdítjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és a paradicsomot is. Pici vízzel készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

gombás ragu, krémes polentával és pirított kellel

Azt élvezem legjobban a vegán étkezésben, hogy az ízek kavalkádja az ételekben szinte határtalan. Soha életemben ilyen változatosan nem et...